Puterea naturii

Despre plante medicinale

Pătrunjelul

Leave a comment

Dragi prieteni! M-am gândit să vă scriu despre o plantă foarte des întâlnită, pătrunjelul.

Poate credeți că această plantă este doar un aliment, însă este și un bun medicament. Caracteristica acestei plante constă în faptul că este bogat în vitamina C, depășind chiar și portocala și varza. Pătrunjelul a fost folosit în medicină încă din timpuri străvechi. Chiar și în zilele noastre pătrunjelul este considerat un remediu excelent în tratarea afecțiunilor ca reumatismul, afecțiuni digestive, celulită, tulburările vezicii urinare, afecțiuni oculare, acnee, anemie, nervozitate, menstre dureroase, balonări, afecțiuni despre care putem spune că sunt foarte des întâlnite. Pe lângă acest fapt stimulează pofta de mâncare, ajută digestia, scade febra, stimulează transpirația, îndepărtează mirosul neplăcut al gurii. Există multe feluri de tratamente cu pătrunjel. Iată câteva.

  • Ceaiul de pătrunjel este foarte eficient în tratarea tulburărilor digestive, menstruale, febră. Se recomandă consumarea a 2-3 căni de ceai zilnic.
  • Pătrunjelul benefic pentru sănătateDecoctul de pătrunjel ajută la vindecarea leucoreei.
  • Sucul de pătrunjel tratează plăgile, înțepăturile de insecte, pistruii (se recomandă dimineața și seara să se tamponeze zona afectată cu acest suc de pătrunjel).
  • Frunzele de pătrunjel mâncate direct sau din mâncare sunt un bun remediu în tratare gutei, reumatismului, febrei, stărilor de nervozitate, hepatism, infecții.

După cum vedeți această plantă poate fi folosită în mai multe feluri. Natura ne-a dat o mulțime de plante care folosite corespunzător ne fac viața mai sănătoasă și astfel mai frumoasă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s