Puterea naturii

Despre plante medicinale

Feniculul

Leave a comment

fenicul

O plantă medicinal poate nu foarte cunoscută, dar cu efecte miraculoase este feniculul, specie de plantă comestibilă al cărei areal natural cuprinde regiunea mediteraneeană și o parte din sud-vestul Asiei.

Există numeroase tratamente naturiste pe bază de fenicul. Este folosit în primul rând pentru tratarea afecțiunilor: antispastic, tonic nervos. De asemenea feniculul poate fi folosit și ca dezinfectant.

În caz că aveți cunoștințe minime în legătură cu medicina populară, feniculul era deseori folosit pentru constipație,balonări sau pentru calmarea colicilor. Există de asemenea și câteva preparate pe bază de fenicul apreciate ca remedii naturale excelente: ceaiul de fenicul ce poate ajuta la vindecarea bronșitei, laringitei și a altor afecțiuni.

Un alt remediu natural absolut excelent îl reprezintă vinul realizat din fructele de fenicul. Fructele au incredibila abilitate de a calma și alina durerile de aproape orice natură și se pot utiliza sub formă de mai multe preparate.

În concluzie, deși poate mulți dintre voi nu aveați cunoștințe despre această miraculoasă plantă numită fenicul, puteți observa cât este de folositoare în viața de zi cu zi pentru fiecare dintre noi. De asemenea pe lângă atribuțiile enumerate mai sus feniculul este o plantă foarte bogată în vitamine. De asemenea poate fi excelent pentru sănătatea inimii, tensiune arterială etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s