Puterea naturii

Despre plante medicinale

Măceșul

Leave a comment

Macesul

Măceșul este o plantă medicinală nativă în Europa ce o puteți găsi foarte ușor și în România( eu sincer nu cred că trec pe un drum de țară fără sa văd un măceș). Pe lângă faptul că ceaiul realizat din această plantă este foarte gustos, această plantă medicinală poate trata foarte multe afecțiuni.

În primul rând este un vitaminizant excelent. Pe lângă faptul că au un conținut destul de ridicat din majoritatea vitaminelor acesta este foarte util în timpul iernii când răceala este la ea acasă. Ceaiul din măceș te va ajuta să treci repede și cu brio peste o răceală cruntă care tocmai te-a lovit.

Medicii japonezi de la Universitatea de Medicină din Osaka au demonstrat științific că măceșul poate contribui la procesul împotriva obezității. Pentru a avea parte de rezultate ar trebui să consumați timp de 45 de zile cel puțin un litru de infuzie combinată de măceșe pe zi.

Nu în ultimul rând măceșul mai este folositor și împotriva bolilor renale și urinare, acesta având un efect diuretic.

În concluzi este posibil ca o plantă medicinală care se poate procura foarte ușor să fie și foarte folositoare. Nu ezitați să consumați măceșe deoarece vă pot scăpa ușor de multe probleme și afecțiuni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s