Puterea naturii

Despre plante medicinale

Plante bune de pus pe rană

Leave a comment

Știați că foarte multe plante medicinale au puternice efecte antiinflamatorii, antiseptice și dezinfectante? În timp ce dezinfectantele din farmacie conțin o mulțime de chimicale și mai și costă o grămadă de bani, vă puteți prepara acasă un spray pe care îl puteți aplica pe răni și julituri, și chiar și pe arsuri, și pe deasupra costă foarte puțin.

Iată câteva plante care au puternice proprietăți antiinflamatoare: scorțișoara, usturoiul, rozmarinul, pătrunjelul, curcuma, ghimbirul. Consumate în mod regulat, aceste plante reduc inflamațiile din organism.

De asemenea, multe sunt și plantele cu efect dezinfectant: mușețelul, sovarvul, levănțica, isopul, coada șoricelului, cimbrul de cultură și cimbrișorul, ciuboțica cucului.

Nu ezitați deci să aflați mai multe și să folosiți aceste plante în tratarea și cicatrizarea rănilor ușoare (cu cele mai serioase trebuie să vă adresați medicului).

spray dezinfectantIată cum puteți să vă faceți acasă un spray dezinfectant pentru micile accidente domestice 🙂 :

Puneți într-un bol de sticlă 2 picături ulei de chiparos, 5 picături ulei esențial de lavandă și 3 picături ulei de arbore de ceai. Mai adăugați o jumătate de linguriță de sare și 200 ml apă distilată. Amestecați bine și turnați amestecul într-un flacon steril cu pulverizator.

Aplicați pe răni, julituri și arsuri superficiale înainte de a bandaja. Se poate aplica de 2-3 ori pe zi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s