Puterea naturii

Despre plante medicinale

Aloe vera – bun de pus pe rană

Leave a comment

Într-adevăr aloe vera (Aloe Barbadensis) este o plantă care are efecte absolut impresionante când e vorba de răni, şi mai ales de arsuri de soare. Dar să vedem ce alte proprietăţi mai are, poate vă conving să vă procuraţi o plantă proprie, bună şi pentru decor, dar şi ca medicament.

aloe vera

Aloe conţine un complex de substanţe benefice, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este lichidul gălbui de sub coaja plantei şi se foloseşte ca laxativ natural în formă de pulbere sau în forma naturală. Gelul de aloe stimulează colagenul, are proprietăţi detoxifiante şi antiinflamatorii, motiv pentru care se foloseşte în produsele cosmetice.

Gelul de aloe este eficace în tratarea bolilor pielii precum psoriazisul sau eczemele, având proprietăţi antibiotice şi antiseptice. Însă dacă doriţi să aveţi un ten de invidiat, puteţi să vă daţi în mod regulat gu gelul din interiorul plantei, veţi observa efectele imediat.

Aloe este benefic şi pentru uz interior, astfel consumul regulat vă va normaliza tranzitul intestinal, va calma iritaţiile din cavitatea bucală, va creşte absorbţia de proteine şi va reduce arsurile la stomac.

Această plantă miraculoasă este una din puţinele care conţin vitamine precum A, B12, C, E, dar şi acid folic indispensabil pentru gravide, dar şi pentru femei în general. Conţine de asemenea minerale precum calciu, fier, magneziu, sodiu, potasiu, crom, cupru, mangan şi zinc.

Datorită acestor componenţi aloe poate fi numită cheia frumuseţii şi a tinereţii, deoarece împiedică îmbătrânirea celulară şi ajută la menţinerea greutăţii ideale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s