Puterea naturii

Despre plante medicinale

Cătina – bomba de vitamina C

Leave a comment

catina

Foarte puţine din plantele lumii pot rivaliza cu buna noastră cătină autohtonă, mai numită şi dracilă pentru ghimpii înfricoşători. Această plantă miraculoasă are proprietăţi excelente de antioxidant, fiind în acelaşi timp cea mai căutată plantă pe timpul toamnei pentru întărirea imunităţii. Cătina are un conţinut foarte ridicat de vitamina A şi E, flavonoizi şi carotenoizi. Ce înseamnă asta? Pe scurt, încercaţi să o consumaţi în mod regulat înainte de anotimpul rece pentru a preveni răceala, gripa sau alte afecţiuni tipice ale iernii, dar şi dacă v-a doborât deja gripa sau bronşita. Efectele se vor arăta imediat.

Dar cătina este de asemenea excelentă în tratarea rănilor şi arsurilor. Aceste răni se ung pur şi simplu cu ulei de cătină iar efectul este de-a dreptul miraculos. Se foloseşte şi în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, a hipertensiunii arteriale, alergiilor, afecţiunilor oftalmice şi ale gingiilor. Ca să nu mai vorbim de efectele sale în lupta împotriva cancerului.

Aş putea continua la nesfârşit lista bolilor care pot fi tratate cu ajutorul cătinei, dar nu mi-ar fi de ajuns o carte întreagă. În orice caz, sfatul meu este să începeţi să le daţi copiilor ceai sau ulei de cătină începând cu vârsta de un an şi veţi vedea cum bolile tipice vârstei lor se vor rări treptat. Eu torn miere pe fructele proaspete şi le dau la blender. Pun amestecul la frigider şi le dau copiilor câte-o linguriţă în fiecare dimineaţă. E şi bun, şi sănătos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s